Over mij

Ik ben Gwen van Dongen en het is mijn passie om hooggevoelige en/of faalangstige kinderen en volwassenen in hun kracht te helpen staan. Door de juiste tools in te zetten, is er heel goed om te leren gaan met faalangst. Hoogsensitiviteit blijkt een lust te zijn, in plaats van een last. Dat is mij in de loop van de jaren steeds duidelijker geworden.
Daarnaast wil ik graag mijn kennis en ervaring doorgeven aan mijn (toekomstige) collega’s in het onderwijs door professionalisering op maat te geven.
Luisteren naar mijn intuïtie heeft geleid naar mijn droom. Zo ben ik gestart met De Werkplaats.

Na de PABO ben ik gestart als leerkracht in het basisonderwijs en heb met veel plezier bijna alle groepen voorbij zien komen. Tegenwoordig werk ik op school vooral als intern begeleider, wat weer op een andere manier bijdraagt aan het begeleiden van kinderen, hun ouders en collega’s. Tussendoor heb ik allerlei opleidingen en trainingen gevolgd, omdat ik steeds nieuwe dingen wil leren.

Dat heeft geleid tot een mooie combinatie:
Remedial Teacher, faalangstreductietrainer, hooggevoeligheidsdeskundige met als specialisatie hoogbegaafdheid.

De kinderen die ik tegenkwam in de faalangsttraining en mijn hoogbegaafde dochter met haar vriendjes en vriendinnetjes zijn (on)bewust de trigger geweest om me te verdiepen in hooggevoeligheid.

Het werd tijd voor de volgende stap. Met mijn kennis en ervaring uit het onderwijs en de praktijk en mijn intuïtie waarop ik heb leren vertrouwen, heb ik de tools in handen om kinderen en volwassenen te begeleiden in hun hoogsensitiviteit en/of faalangst.