Coaching hoogsensitiviteit

 • Voor kinderen individueel
  Je merkt dat je kind regelmatig niet lekker in zijn vel zit, vaak prikkelbaar thuiskomt uit school, veel behoefte heeft aan structuur, nieuwe dingen spannend vindt, last heeft van geluid, spanningen, licht, sfeer, maar ook intens kan genieten? Dit zou kunnen duiden op hoogsensitiviteit.

  De begeleiding richt zich op het opbouwen van het zelfvertrouwen, inzicht geven in de eigen hooggevoeligheid en het aanbieden van tools om er mee te leren omgaan, verkennen van de eigen talenten en ontspannen. Gericht op de behoeften van jouw kind op een speelse en creatieve manier.

  Voor kinderen met hun ouders samen
  Ouders worden onderdeel van de begeleiding van het kind, zoals hierboven beschreven staat. Elke keer mag één ouder bij de sessie aanwezig zijn. De oefeningen en opdrachten worden op jullie specifieke situatie aangepast. Het kan heel helpend zijn om inzicht te krijgen in de hooggevoeligheid van jouw kind door mee te doen met de begeleiding. Je zit op de eerste rang en krijgt ondertussen tools mee voor thuis.

 • Voor volwassenen
  Je hebt gelezen over hooggevoeligheid en herkent jezelf hierin. In dit begeleidingstraject, krijg je zicht op je eigen hoogsensitiviteit en hoe het je leven op dit moment beïnvloedt. Het kan zijn dat je er nu vooral last van ervaart en dat is zonde want er zit zoveel positiefs verborgen in deze eigenschap. Samen gaan we op pad, om te ontdekken op welke manier jij je talent kunt gaan inzetten en ervan kunt gaan genieten.

 • Voor gezinsbegeleiding
  Hooggevoeligheid is een eigenschap die wordt doorgegeven in de genen, net zoals de kleur van je ogen of je haar, of je sproetjes hebt of niet.. De kans is groot dat niet alleen je kinderen hooggevoelig zijn, maar ook jij en/ of je partner. Als er meerdere personen in een gezin hoogsensitief zijn, kan dat leiden tot zorgen of spanningen. Daar is vaak overprikkeling de oorzaak van.

  In dit begeleidingstraject ga ik eerst samen met jullie de hooggevoeligheid van alle gezinsleden in kaart brengen, zodat ik aan de hand daarvan een passend coachingsaanbod kan samenstellen. Dit kan heel verschillend zijn per gezin en zal altijd in overleg opgesteld worden.